Šampinjoni punjeni brokulom

Imala sam velike šampinjone pa sam ih rešila napuniti onim što sam imala u frižideru i... bilo je jako fino :)





Potrebno je:

8 velikih kapica šampinjona
200 g (pola glavice) brokolija (brokule)
1 praziluk (poriluk)
šaka zelenih maslina
8 lista dimljenog mesa
2-3 kašike kajmaka
40-ak grama tvrdog,topljivog, sira


<

Način pripreme:

Kapice šampinjona sam stavila u nauljenu vatrostalnu posudu pa u rerna na 200 stepeni 30 minuta.
Za to vreme sam obarila brokulu 8 minuta u slanoj, ključaloj, vodi...prelila sam ledenom vodom i dobro ocedila ... iseckala na manje cvetove.



U tiganju sam na malo maslinovog ulja prodinstala praziluk, dodala brokulu... seckane masline, šunkicu, sve fino izmešala i ostavila da čeka vreme...



Posle 30 minuta kapice sam izvadila iz rerne, prosula tečnost iz njih u vatrostalnu posudu, i u svaku stavila kašičicu kajmaka, pa fila onako da "kipi"... Višak fila rasporedila sam okolo u onaj sok od šampinjona. Vratila u rernu na 20 minuta s tim da sam 5 minuta pred kraj od gore u svaku kapicu posula rendanog sira.



Izvadila iz rerne, na dno servirala fil, od gore stavila kapice i to je to... Jednostavno a jako ukusno...


Pravile notsoevil i ratatouille...

8 comments:

Monika said...

stvarno je jednostavno, a sastojci obećavaju pravu gozbu...divni su :) jedno pitanje: jesi li šampinjone možda malo nakapa uljem prije pečenja?

Andrea said...

Zanimljiva kombinacija. Često punim šampinjone ali uvijek je to neki hard core način s pršutom, vrhnjem i sirom, a nakon takvog obroka ne možemo hodati. :)Jako mi se sviđa ova laganija i zdravija verzija. :)

JA U KUHINJI... said...

monchi... ne nisam ih nakapala s uljem vec sam ih malo nasolila a onda kada su pustile tecnost stavila sam malo kajmaka u svaku, pa fil i sve ostalo... a mozes ih preliti i s malo ulja ne moze nista da im skodi :)

nlo said...

Maslinka svaki tvoj recept i slike odišu zdravljem i ljepotom i neznam više što da kažem a da ne ponavljam uvijek isto i u više navrata sam rekla da i ono što nevolim ti napraviš i prezentiraš tako da istog trena to i poželim:)

Vali said...

Obožavam punjene šampinjone, iako ih u ovoj kombinaciji nisam nikad probala. Jako fino djeluje! I opet zdravo! Mogu ti reći da se baš fino hranite. :)

Nina said...

šampinjone obožavam na sve načine, brokulu ne volim ali uvijek nađem alternativnu zamjenu tako ću i za ovo punjenje nešto smisliti, a možda probam i ovako s brokulom jer mi izgleda stvarno prekrasno

Вера said...

Slazem se sa Nlomzaista predivno i za oci i nepce!

Maja said...

Jako fino i zvuči :)

Post a Comment