Piletina sa bundevom, piletina sa pečurkama i "uštipci" od piletine

Juče je za ručak svako imao po nešto za sebe... Njemu sam piletinu punila bundevom, sebi pečurkama a deca su je jela u trećoj varijanti... pa evo kako je sve to izgledalo...






Pileće rolnice...

Potrebno je:

4 šnicle pilećeg file-a
500 g bundeve
150 g pečuraka
parmezan

kašičica senfa
malo putera
oko 100 ml belog vina
100 ml slatke pavlake

malo maslinovog ulja
so, biber




Način pripreme:

Meso sam odvojila od kostiju pa sam svaku šniclu zasekla po dužini skoro do kraja (da dobijem veću a tanju šniclu), stavila u plastičnu kesu pa dobro izlupala,posolila i pobiberila.
Pre toga sam isekla bundevu na parčiće debljine par centimetara i stavila da se peče na 200 stepeni... Kada je omekšala izvadila sam 2 parčeta a ostalo stavila na program roštilj i malo zapekla... (Ovog puta to "malo" je bilo da samo gvirnem šta ima na netu i "malo" je zagorelo ali dragi kaže da je baš po njegovom tako da... ma to sam ja tako namerno.)
Znači deo koji sam odvojila sam malo izgnječila viljuškom i raspodelila na dva parčeta mesa, onda obilato posula parmezanom,urolala i uvezala.




U nekom međuvremenu sam iseckala pečurke na listiće i prodinstala na malo maslinovog ulja... pred kraj dodala malo senfa i belog vina pa kada je sve to lepo isparilo punjenje za druga dva mesanceta je bilo spremno... Znači onda sam to stavila na ostatak mesa, urolala, privezala i sve rolnice sada uvaljala u brašno i stavila na malo putera dok nije fino porumenelo sa svih strana a onda sam smanjila vatru, sipala malo vina, poklopila i krčkala nekih 10-ak minuta... Onda dodala pavlaku i krčala još malo dok se ona nije zgusnula u fin umak.




Njemu sam servirala na kolutovima bundeve, zalila sosom i posula parmezanom, a ja sam jela uz dinstano povrće od juče... a dečica su jela ovo...

"Uštipci" od piletine...

Potrebno je:

2 batka i karabata

1 jaje

1 prepuna
kašika brašna
30 ml vode

peršun list
malo vegete
malo praška za pecivo




Način pripreme:

Meso sam odvojila od kostiju i žilica pa izmiksala u eletričnoj seckalici a onda prebacila u činiju gde sam dodala jaje, brašno, vodu, peršun list, vegetu, praša za pecivo... Sve fino izmešala i ostavila u frižider na pola sata. Posle izvadila i kašikom vadila "uštipke" i pekla u dubokom ulju dok fino ne porumeni... stavila na papir da upije višak masnoće i servirala uz kukuruz sa puterom i peršun listom...

I pošto smo se fino najeli a dan je bio tako lep, lep, prelep išli smo malo u šetnju pored reke i uživali u jesenjoj idili...







Recept isprobali Behar 1 i 2 i Mirjana...
Recept je pileće rolnice sa bundevom poslan je Gagi za ajme koliko nas je... Ostale radove možete videti ovde...

5 comments:

Maja Babić said...

Super su ti rolnice, i ja bih odabrala ove sto si sebi spremila, a i ovi ustipci mirisu na mljac :) Nisam do sada rolovala meso, ali kako si ti moj "mentor za rolanje" mozda i probam :)

Pozdravi!

nlo said...

Sve izgleda sočno i ukusno a kad bi mogla birati i ja bi izabrala varijaciju s gljivama!

JA U KUHINJI... said...

mamajac: slobodno se prepusti rolanju mesa jer može biti jako lepo i ukusno :)

nlo: :)))

Monika said...

ajme, tri ručka u jednom danu? i svi tako krasni i fini...pa ti si čudo! :) sve varijante su zaista odlične...svaka čast :)

cosmo2503 said...

Predivna je svaka varijanta, stvarno si kreativac u kuhinji.

Post a Comment